Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична бере участь у засіданні Бюро Конгресу регіональних влад Ради Європи

Юлія Світлична бере участь у засіданні Бюро Конгресу регіональних влад Ради Європи

Засідання проходить 18 червня в Страсбурзі (Франція).

Головне питання, яке розглядають на засіданні Бюро, - формування порядку денного 35-ї сесії Конгресу, яка відбудеться 6 - 8 листопада 2018 року.

«Формуємо порядок денний і пріоритетні питання на пленарне засідання Конгресу, - повідомила Юлія Світлична. - Відстоюємо наші інтереси. Подальша інтеграція України до європейської спільноти, захист прозорого та чесного бізнесу, детінізація економіки, розвиток антикорупційних механізмів. Маємо повну підтримку».

Темою найближчій сесії Конгресу стане чесність і етична поведінка представників місцевого самоврядування. Зокрема, планують розглянути проект «Європейського кодексу поведінки для всіх осіб, що беруть участь у місцевому та регіональному управлінні».

Серед інших питань, що инесені на обговорення нинішнього Бюро Конгресу, - становище місцевої та регіональної демократії в Республіці Молдова, Туреччині та Вірменії, висновки щодо спостереження за місцевими виборами в Тунісі та Республіці Молдова, а також ряд інших тем.

Нагадаємо, голову ХОДА Юлію Світличну в жовтні 2016 року було обрано віце-президентом Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, вона входить до складу Бюро Конгресу та є членом Моніторингового комітету.