Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична привітала медиків Дергачівщини з професійним святом

Юлія Світлична привітала медиків Дергачівщини  з професійним святом

Під час робочої поїздки до району 14 липня голова ХОДА разом із представником Президента України у Верховній Раді Іриною Луценко відвідала відремонтовану центральну районну лікарню та зустрілася з колективом закладу.

Спілкуючись з персоналом лікарні, Юлія Світлична подякувала лікарям за щоденну віддану працю та привітала з наступаючим Днем медичного працівника.

«Здоров’я людини - це найважливіше. Коли в нас є такі професійні, віддані своїй справі медики, які можуть надати кваліфіковану допомогу та просто вислухати пацієнта, - тоді в людей є віра та бажання жити, - звернулася керівник області до медичних працівників Дергачівщини. - Ви віддаєте роботі більшість свого часу. Дякую вам за професіоналізм та щирість, за вашу наснагу, за вашу віру, самовідданість та внутрішню силу. Бажаю вам і вашим пацієнтам здоров’я, родинного затишку та благополуччя».

Юлія Світлична запевнила медиків у тому, що вони й надалі матимуть підтримку обласного керівництва у питаннях створення комфортних умов та забезпеченням усім необхідним для роботи.

Вітаючи медичних працівників, представник Президента у Верховній Раді України Ірина Луценко відзначила, що зараз українське суспільство найбільше довіряє представникам двох професій – військовим та медикам.

«Медики щодня тримають наше життя та здоров’я у своїх руках та в своїх душах. Від імені Президента я хочу вам низько вклонитися за вашу працю», - сказала Ірина Луценко.

Вона також відзначила, що одна з трьох основних реформ, які започатковані Президентом України, - це реформа сільської медицини.

«Три основні реформи, з яких почав Президент свою каденцію. Це збереження життя людей, збереження суверенітету держави та кошти громадам, - сказала представник Президента у Верховній Раді України. - Які ці реформи дали результати? Децентралізація дала можливість передати в регіони 50 % коштів, які збираються в загальний бюджет держави. Це дало можливість побачити відремонтовані дороги, побудовані садочки, відремонтовані школи, лікарні, поліклініки. На цей рік близько 5 млрд грн виділено Президентом через його реформу сільської медицини. 4 млрд виділено на будівництво нових амбулаторій, реконструкцію ФАПів, купівлю автомобілів для сільських лікарів. На Харківщину Президент України покладає найбільші свої надії. Якщо зможе Харківщина, зможе вся Україна».

Під час відкриття відремонтованої ЦРЛ голова ХОДА вручила найкращім працівникам закладу почесні відзнаки.