Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Балаклійщині запрацював надсучасний рентген-апарат

На Балаклійщині запрацював надсучасний рентген-апарат

Упродовж 4 років жителям району доводилось долати декілька кілометрів заради обстеження, та зараз поліклініка відновила роботу рентгенологічного кабінету.

Закупівля обладнання проводилася в системі публічних закупівель «ProZorro» за кошти районного бюджету. За словами головного лікаря Балаклійської центральної клінічної районної лікарні Марини Руденко в останні роки розвитку медичної галузі на території району приділяється не аби яка увага. Ось і рентген-апарат, потреба в якому була впродовж останніх 4-х років, придбали надсучасний. Адже в лікарні обслуговується все населення району, а це майже 81 тисяча осіб.

«Необхідність була дуже велика, до цього рентген-апарат був лише в приміщені стаціонару, між ними декілька кілометрів. А амбулаторний прийом фахівці проводили у поліклінічному відділені», - коментує Марина Руденко.

На сьогодні придбання нового медичного обладнання не лише розвантажило потік пацієнтів у стаціонарі, а й дозволило проводити надсучасне рентгенологічне обстеження в районній лікарні.

«Рентген-апарат на три робочих місця. Може працювати як у горизонтальному, так і у вертикальному положенні, що підвищує комфортність для пацієнта. Оскільки він малодозовий, то дозволяє безпечно обстежувати навіть дітей. Працює як у аналоговому, так і в плівочному режимі. Наші пацієнти відтепер зможуть проходити медичне обстеження з надточними результатами рентгенологічних досліджень», - поділилася своїми враженнями про роботу апарату лікар-рентгенолог Балаклійської центральної клінічної районної лікарні Оксана Лободенко.

Голова Балаклійської РДА Степан Масельський відзначив, що, окрім придбання нового обладнання, також відремонтували рентгенологічний кабінет.

«Ми маємо підтримку керівника області Юлії Світличної. Кожної сесії обласної ради на розвиток нашого району спрямовується майже 20 млн. Цього року кошти були розподілені на сфери охорони здоров’я та освіти», - відзначив Степан Масельський.

«Протягом останніх років додаткове фінансування в нас постійно збільшується, що дає змогу проводити більше ремонтів, купувати сучасне медичне обладнання. Ми вдячні очільнику області Юлії Світличній та керівництву району за таку підтримку», - говорить головний лікар Балаклійської ЦКРЛ Марина Руденко.