Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Балаклійській лікарні відкриють оновлене реанімаційне відділення

У Балаклійській лікарні відкриють оновлене реанімаційне відділення

Капітального ремонту там не було майже тридцять років.

«Завдяки реформам, ініційованим Президентом України Петром Порошенком, місцеві бюджети мають значний фінансовий ресурс. Ми вже третій рік поспіль проводимо капітальні ремонти по всіх наших закладах. Почали з сіл, де ми провели капітальні ремонти ФАПів, амбулаторій. Сьогодні ми проводимо реконструкцію у приміщеннях і відкриваємо нові медичні заклади. Для того, щоб наблизити послуги охорони здоров’я до мешканців нашого міста, - сказав голова Балаклійської РДА Степан Масельський. – Нас завжди підтримує голова ХОДА Юлія Світлична. За її ініціативи область  завжди надає Балаклійському району таку своєчасну допомогу. У цілому за дорученням голови ХОДА ми плануємо за цей і за наступні два  роки привести стан всіх медичних закладів району до належного рівня». 

Балаклійська центральна районна клінічна лікарня обслуговує більше 80 тисяч жителів Балаклійського району, також сюди звертаються пацієнти з сусідніх районів. Стаціонар лікарні розрахований на 350 ліжок,  допомога надається за 11 фаховими спеціальностями, в амбулаторно-поліклінічній частині лікарні - за 19 фахами. Реанімаційне відділення, де було проведено капітальний ремонт, розраховане на 10 ліжок. Воно було відкрито у 1991 році. І, за словами завідуючого відділенням анестезіології з палатами інтенсивної терапії Балаклійської ЦРКЛ Сергій Гопцій,  вже майже 30 років у відділенні не проводили капітальних робіт. 

«Зараз у відділенні провели капітальний ремонт, закупили обладнання, меблі. Відділення буде функціонувати значно краще, для пацієнтів та медиків будуть створені належні умови», - сказав Сергій Гопцій.

За словами головного лікаря Балаклійської центральної районної клінічної лікарні Марини Руденко, у відділенні замінили двері, вікна, внутрішнє оздоблення. Стіни та стеля пофарбовані сучасними фарбами, які можна мити, обробляти дезінфікуючими засобами. Також  придбані сучасні монітори для стеження за пацієнтом, на які виводяться дані про артеріальний тиск, швидкість дихання, пульс, насичення киснем крові тощо. Також для пацієнтів, які довго перебувають у лікарні, придбані спеціальні вакуумні матраци. 

«Дуже вдячні голові ХОДА Юлії Світличній. Її турботу ми відчуваємо практично щоденно, і до галузі, й до кожного з нас. Ми відчували її підтримку й у складні для нас дні минулорічних березневих подій на арсеналі. Якби не така підтримка, ми б лише відбудовували те, що було пошкоджено внаслідок вибухів. Але ми наряду з відновленням того, що було зруйновано, маємо змогу будувати, ремонтувати та купувати нове. І це дуже радісно! Ми знаємо, що потрібно йти вперед», - сказала Марина Руденко.