Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

За допомогою до заступника голови ХОДА звернулися понад двадцять жителів області.

В основному заявники просили сприяти вирішенню питань зі сфер охорони здоров'я та соцзахисту. Найбільше прохань стосувалися компенсації коштів, витрачених на лікування. З такими проханнями зверталися жителі Харкова, Харківського, Куп'янського та Дергачівського районів.

Михайло Черняк розповів про порядок розгляду таких звернень під час засідань комісії з надання одноразової матеріальної допомоги.

«Всі заяви про матеріальну допомогу розглядаються колегіально членами комісії. Щоб отримати часткову або повну компенсацію витрачених на лікування коштів, необхідно надати перелік документів, у тому числі копії чеків», - пояснив заявникам заступник голови ХОДА.

Також жителі області зверталися за допомогою в проведенні медичного обстеження і лікування. Михайло Черняк запевнив, що всі, хто потребує медичної допомоги, зможуть її отримати в обласних закладах охорони здоров'я.

Крім того, одна із заявниць попросила Михайла Черняка допомогти в придбанні інвалідного візка для своєї матері. Зі слів заявниці, її матері-пенсіонерці офіційно не встановлена ​​група інвалідності. З проханням допомогти у вирішенні питання заступник голови ХОДА звернувся до керівництва Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

«На жаль, органи влади не можуть допомогти в придбанні інвалідного візка для вашої мами, оскільки у неї немає статусу людини з інвалідністю. Але, ми щільно взаємодіємо з громадськими організаціями - Червоний Хрест підтвердив готовність надати вам інвалідний візок», - пояснив мешканці області Михайло Черняк.

Також громадяни зверталися за допомогою у встановленні групи інвалідності та проходженні МСЕК. В.о. начальника Управління охорони здоров'я ХОДА Галина Сіроштан пообіцяла допомогу в проходженні цієї комісії жительці Харкова і пенсіонеру з Куп'янського району. Для надання групи інвалідності харків'янину, учаснику АТО, зберуть спеціальний консиліум.

Крім заявників, які підіймали питання охорони здоров'я, на прийом зверталися громадяни з проблемами зі сфери соціального забезпечення. Зокрема, розглядалося питання проведення безоплатного ремонту квартири харків'янина, який має статус інваліда війни.

Вирішення піднятих у ході прийому питаннь Михайло Черняк взяв під особистий контроль.