Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині стартував конкурс аматорів народного мистецтва

На Харківщині стартував конкурс аматорів народного мистецтва

«Слобожанські передзвони – 2018» присвячені 80-річчю створення Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва.

За підсумками огляду-конкурсу 7 липня на головній сцені Центрального парку культури і відпочинку ім. М. Горького відбудеться заключний гала-концерт та нагородження переможців.

«Зазвичай огляд-конкурс проводиться в районах області, але цього року організатори вирішили провести «Слобожанські передзвони» на базі Центрального парку культури і відпочинку імені М. Горького, щоб якомога більше харків'ян та гостей міста мали змогу ознайомитися з досягненнями аматорів народного мистецтва Харківської області», - розповіли організатори.

На урочистому відкритті учасників та гостей привітали начальник Управління культури і туризму ХОДА Олег Яцина та директор Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва, Заслужена артистка України Людмила Омельченко.

Як зазначив Олег Яцина, цей огляд-конкурс проводиться кожні два роки, і в ньому активно беруть участь практично всі райони і міста Харківської області.

«У 2016 році в «Слобожанських передзвонах» взяли участь близько 400 творчих колективів та майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, це понад 5000 учасників. У цьому році до них приєдналися і творчі колективи об'єднаних територіальних громад, - сказав Олег Яцина. – У пріоритеті залишилась робота із закладами культури області, відродження та популяризація саме самобутньої народної творчості, місія якої - виховання любові та поваги до історії та культури свого народу».