Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Жителі області, які звернулися до першого заступника голови ХОДА, переважно просили сприяти вирішенню земельних та транспортних питань.

Усього особистий прийом відвідало понад 20 осіб. Так, допомоги в оформленні земельних ділянок просили жителі Харківського, Зміївського, Сахновщинського, Краснокутського, Печенізького, Дергачівського районів. Про порядок подачі документів і необхідність усунення зауважень технічного характеру заявникам розповів юрист ГУ Держгеокадастру в Харківській області Костянтин Рибалко.

Зокрема, Марк Беккер дав доручення представнику Держгеокадастру допомогти в оформленні земельної ділянки, розміщеної поза межами населеного пункту, ветерану й інваліду війни, жителю Краснокутського району.

«З огляду на ваші заслуги, ви маєте першочергове право при оформленні землі. Тому беру на особистий контроль ваше звернення і ставлю завдання фахівцям ГУ Держгеокадастру розглянути його в першу чергу і в короткі терміни», - сказав Марк Беккер.

Також чимало питань, порушених на особистому прийомі, стосувалися організації автобусних перевезень і ремонту місцевих доріг. Так, до першого заступника голови ХОДА звернулися жителі Харківського району. Представники Мереф'янської ОТГ подякували керівнику області Юлії Світличній за надану допомогу в організації пасажирських перевезень. Завдяки чому було налагоджено безперебійне і якісне сполучення з обласним центром. Тепер громада бажає упорядкувати внутрішньорайонні маршрути. За їх словами, водії внутрішніх маршрутів порушують права пільгового контингенту, також був скорочений маршрут в селище Буди і маршрут по місту Мерефа. Ще мереф'яни скаржилися на незадовільну якість місцевих доріг.

Марк Беккер доручив начальнику управління з питань розвитку транспортної інфраструктури, торгівлі та фінансових ресурсів Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Володимиру Наконечному виїхати в район і на місці розібратися в ситуації, з огляду на зауваження мешканців ОТГ.

Про аварійний стан дороги до села Червона Поляна Зміївського району розповіли мешканці села і дачного селища. Ремонту потребує 4 км дороги, починаючи від Зміївської траси. Через це, за заявою мешканців області, в село неможливо організувати автобусне сполучення.

З такою ж проблемою звернулася мешканка Вовчанського району. Через аварійний стан дороги Харків - Молодова в цьому році був скасований автобусний рейс. За заявами Володимира Наконечного, на маршрут запрошений новий перевізник, але ремонтом місцевої дороги має зайнятися керівництво ОТГ.

Кілька питань стосувалися оформлення водних об'єктів. Так, житель Чугуївського району просив роз'яснити порядок оформлення оренди ставка для розвитку «зеленого» туризму. Марк Беккер зазначив, що Юридичний департамент ХОДА підготує перелік документів, які йому необхідно буде подати для участі у відповідному аукціоні. Допомоги в оформленні паспорту на ставок просила жителька Балаклійського району.

Крім цього, до першого заступника голови ХОДА, який опікується питаннями, пов'язанами з розвитком промисловості, звернулися працівники Харківського державного авіаційного виробничого підприємства. Харків'янки поскаржилися на невиплату підприємством боргів із заробітної плати.

Марк Беккер розповів про зміни, які очікуються на підприємстві, зокрема - в зміні керівництва. Також він пообіцяв підготувати відповідне звернення до Державного концерну «Укроборонпром».

Вирішення всіх питань, озвучених у ході прийому, Марк Беккер взяв під особистий контроль.