Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Зміївському районі відкрили новий дитячий садок

У Зміївському районі відкрили новий дитячий садок

У двох групах дошкільного підрозділу Чемужівського НВК навчатимуться 35 малюків віком від 3 до 6 років.

У відкритті садочку 1 червня взяв участь заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев. Він привітав присутніх на святі від імені керівника області Юлії Світличної, наголосивши на тому, що забезпечення якісною дошкільною освітою всіх маленьких мешканців Харківщини - один з головних пріоритетів для керівництва регіону.

Дитячий садок у селі Чемужівка побудували за кошти обласного бюджету. Раніше дитсадка на території населеного пункту, в якому проживають близько 2 тис. осіб, не було. При цьому дітей дошкільного віку в селі досить багато, батьки змушені були возити їх у садочки до Змієва або сусідніх сіл.

«Дитячий садок був мрією мешканців Чемужівки, - розповіла директор НВК Лілія Марєєнкова. - За численними проханнями батьків його почали будувати у 2016 році. Це абсолютно нове приміщення, збудоване за всіма сучасними нормами, дуже затишне та комфортне. Дітки із задоволенням забігають до садочку, знайомляться зі своїми майбутніми групами».

Наразі дві різновікові групи садочку сформовані, завершується підбір персоналу. Працювати садочок почне з вересня.

«Ми вдячні за допомогу обласній адміністрації у вирішенні питання дошкільної освіти в нашому селі, - говорить Чемужівський сільський голова Валерій Гончаров. - Ми добре відчуваємо підтримку. Цього року ми отримали кошти з обласного бюджету на ремонт даху Будинку культури, у червні розпочнуться роботи. Ставимо нові дитячі майданчики. Один уже майже готовий, під другий підготували територію. Також у червні встановлюватимемо майданчик у селі Левківка, яке входить до нашої сільради. При цьому, якщо раніше нам ставили майданчики економ-класу, то тепер закупають справді цікаві для дітей».