Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Богодухівському районі будують нову школу

У Богодухівському районі будують нову школу

Навчальний заклад зможе прийняти майже сотню дітей - з 1 по 4 клас.

За словами голови Богодухівської райдержадміністрації Володимира Шарова, в селі Губарівка діє навчально-виховний комплекс, який розташувався в приміщенні дитячого садка. Але будівля не пристосована під школу.

«Це питання стояло роками. Приміщення нової школи – довгобуд, роботи були розпочаті ще двадцять років тому. Тільки після того, як до вирішення цього питання підключилася  голова ХОДА Юлія Світлична, справа зрушилась з мертвої точки. Ремонтні роботи йдуть повним ходом, необхідні кошти виділені. Попереду ще дуже багато роботи, але вже десь на 70% все зроблено. Ми отримаємо сучасну школу, де будуть навчатися 90 дітей», - сказав Володимир Шаров.

У дошкільному підрозділі наявного в Губарівці НВК навчаються 42 дитини, у шкільному – 72 (з 1 по 9 клас). Заклад переповнений, і гостро стоїть проблема з розміщенням саме дітей початкової школи – з 1 по 4 клас. Адже з кожним роком малечі у селі стає все більше. Окрім того, приміщення НВК розраховані на дошкільнят, учням навчатися не дуже зручно. Діти з Губарівки їздять до школи в сусідні населені пункти - Полкову Микитівку (5 км від Губарівки) і в Гути (7 км). 

«Відкриття нової школи дасть можливість розвантажити наш заклад. І дітям там буде зручніше навчатися. Батьки в нас постійно питають, коли відкриється заклад. Більшість планує перевести малечу саме до нової школи, - сказала директор Губарівського НВК Катерина Кисіль. – Ми дуже вдячні голові ХОДА Юлії Світличній за те, що в нас з’явиться нова школа, ми мріяли про це багато років».

Будівництво школи йде повним ходом. За словами представника генпідрядника Павла Бабенка, конструктивні рішення виконані, зараз робочі штукатурять будівлю ззовні та всередині, йде підготовка до фарбування і оздоблювальних робіт.

«У будівлі вже встановлені двері та вікна, приведена до ладу покрівля. Готуємо пожежні виходи та входи, вивозимо будівельне сміття. Чекаємо на проектну документацію з упорядкування», - сказав Павло Бабенко.

На території школи також планується встановити спортивний майданчик.