Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року для дітей-сиріт планують придбати 30 квартир

Цього року для дітей-сиріт планують придбати 30 квартир

Про це повідомив заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев у ході брифінгу, присвяченого Дню захисту дітей.

«Особисто голова ХОДА Юлія Світлична, керівництво структурних підрозділів облдержадміністрації, інших закладів особливу увагу приділяють саме захисту прав дітей і створенню комфортних умов для розвитку кожної дитини. З цього питання в Харківській області зроблено дуже багато», - сказав Анатолій Бабічев. 

За його інформацією, вперше за всю історію України минулого року за ініціативи Президента Петра Порошенка були виділені кошти на придбання соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також на придбання житла для дитячих будинків сімейного типу. 

«Минулого року область отримала 11,1 млн грн субвенції з державного бюджету. За ці кошти було придбано 15 об’єктів нерухомого майна: 12 квартир та один житловий будинок таун-хаус для одночасного забезпечення соціальним житлом 20 осіб з-поміж дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування Зміївського, Харківського, Первомайського районів», - зазначив Анатолій Бабічев. 

Для функціонування двох ДБСТ були придбані житлові будинки в Красноградському та Зміївському районах, до яких буде протягом цього року влаштовано щонайменше 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За словами Анатолія Бабічева, в Харківській області до питання забезпечення житлом дітей-сиріт підходять комплексно. Окрім придбаного державним коштом житла, сільські, селищні, міські бюджети виділяють кошти на ремонт помешкань, меблі та техніку.

«Мені дуже приємно зазначити, що цього року ми продовжуємо цю програму. Завдяки пропозиціям голови ХОДА Юлії Світличної, цього року Харківській області запропоновано виділити 21,8 млн грн. Частина коштів вже надійшла до регіону - близько 11 млн. На наступній сесії обласної ради ХОДА буде пропонувати розподіл коштів по районах та містах області для придбання соціального житла», - сказав Анатолій Бабічев.

Він пояснив, що цього року планується придбати 30 квартир для дітей-сиріт і близько 5 будинків - для ДБСТ. 

«Харківська область - чи не єдина в Україні, де за допомогою залучених коштів будується нове житло для дитячих будинків сімейного типу. Цього року в нас заплановано побудувати 2 будинки. Поки що не визначилися - для яких саме родин, але плани такі є. І я впевнений, що ми їх реалізуємо. Наша обласна програма – це не лише залучення державних коштів, коштів місцевого бюджету, це і залучення спонсорських коштів. Ми успішно плани виконуємо», - сказав Анатолій Бабічев.