Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сплачено першу в поточному році компенсацію з обласного бюджету за «теплим» кредитом

Сплачено першу в поточному році компенсацію з обласного бюджету за «теплим» кредитом

Про це повідомили в Департаменті житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА.

Як зауважив директор департаменту Сергій Магдисюк, виплата відбулась відповідно до Програми стимулювання ОСББ, ЖБК Харківської області до впровадження енергоефективних технологій на 2016-2020 роки.

Сума компенсаційних виплат з обласного бюджету за «теплим» кредитом ОСББ «Лісний» (м. Харків, вул. Дерев’янка, 20) склала 14,4 тис. грн.

«Кредитним коштом у багатоквартирному будинку ОСББ проведена модернізація систем освітлення місць загального користування (здійснена заміна електропроводки, освітлювальних пристроїв та встановлені автоматичні вимикачі). Зазначені заходи дозволять ефективно споживати електричну енергію та скоротити витрати ОСББ на її оплату», - сказав Сергій Магдисюк.

Усього за перший місяць дії програми у поточному році ОСББ/ЖБК області вже видано 22 «теплих» кредити на загальну суму 5,5 млн грн. Відповідні компенсаційні виплати будуть проведені після впровадження енергоефективних заходів.

Нагадаємо, у 2018 році на обласну програму «теплих» кредитів для ОСББ/ЖБК з обласного бюджету виділено 1,3 млн грн, за програмою здійснюється відшкодування у розмірі 20% вартості енергоефективного обладнання та/або матеріалів.