Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Каразінці стали чемпіонами України з футзалу серед студентських команд

Каразінці стали чемпіонами України з футзалу серед студентських команд

Харківська команда в фінальному матчі перемогла давніх та принципових суперників з Сумського державного університету – 6:1.

«Вперше за 17 років харківська команда стала найсильнішою серед студентів, - наголосила голова ХОДА Юлія Світлична, вітаючи переможців. - Рідні стіни допомогли. Уболівальники - молодці. Хлопці надзвичайно продуктивно та яскраво зіграли фінал. Ми надзвичайно вдячні організаторам, які привезли на Харківщину «фінал чотирьох», та всім тим, хто допомагав хлопцям виграти».

Президент Всеукраїнської футбольної асоціації студентів Іван Крулько зауважив, що харківська команда показала себе найсильнішою протягом усього ХVІІ Чемпіонату України з футзалу серед вишів.

«Я радий, що в Харкові зростає дуже сильна університетська футзальна команда. Думаю, тепер вони будуть кожного року фаворитами всеукраїнських змагань, - відзначив Іван Крулько. – Я радий, що команда перемогла саме на домашній арені, в Харкові».

Президент Всеукраїнської футбольної асоціації студентів відзначив, що Харківщина має чудові умови для проведення спортивних змагань будь-якого рівня.

«Мало яке місто в Україні може похвалитися, що має такі умови для проведення змагань. Тут можна проводити все – чемпіонати України, чемпіонати Європи, - сказав Іван Крулько. – Сьогодні ми з головою ХОДА обговорили, що під час Європейських ігор серед студентів, які цього року будуть проходити в Португалії, звернемося до організаторів з тим, що Харків готовий приймати змагання європейського рівня. Юлія Олександрівна підтримала цю ініціативу. Будемо пропонувати провести один з найближчих європейських турнірів чи інших змагань під егідою ФІСУ в Харкові».

Нагадаємо, «фінал чотирьох» стартував у Харкові 23 квітня. У змаганнях за звання чемпіона України з футзалу серед студентських команд взяли участь найсильніші команди з Харкова, Львова, Сум та Івано-Франківська. У півфіналі харківська команда перемогла суперників з Івано-Франківська.

До складу команди ХНУ ім. В.Н. Каразіна входять студенти різних факультетів та курсів вишу – з 1 по 6-й. Один з гравців професійно займається футболом.

До цієї бажаної перемоги харків’яни тричі виходили до фіналу чемпіонату, два з цих трьох разів вони програли найпринциповіший матч сезону саме сумчанам.

Більше фото