Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За перші 3 дні роботи програми «теплих» кредитів нею вже скористалися 50 ОСББ

За перші 3 дні роботи програми «теплих» кредитів нею вже скористалися 50 ОСББ

Про це повідомляють у Держенергоефективності України.

З 18 по 20 квітня ОСББ залучили у банках 15 млн грн на енергоефективні заходи у багатоповерхівках. Це свідчить про те, що програма має значний попит серед мешканців багатоквартирних будинків, які чекали на її відновлення, впевнені  у агентстві.

Так, за даними агентства, впродовж трьох днів видано 217 кредитів на утеплення приватних будинків на суму майже 8 млн грн та 3 кредити на встановлення твердопаливних котлів на суму 100 тис. гривень.

«Тепер ОСББ - учасники програми мають нагоду одержати відшкодування 40% - 70% суми «теплих» кредитів. Додаткові компенсації надає місцева влада. Наразі прийнято 128 місцевих програм здешевлення «теплих кредитів», про які можна дізнатися на нашому сайті», - говорять у Держенергоефективності та нагадують, що цьогоріч на цю урядову програму виділено 400 млн грн, майже половина яких – 190 млн грн – на відшкодування для ОСББ.

«Голови ОСББ можуть впевненими, що співфінансування вистачить, у тому числі на проекти з комплексної термомодернізації будинків, - запевняють фахівці. - Саме глибинні заходи з енергоефективності надають найбільший результат з точки зору економії енергоресурсів: платіжки за опалення зменшуються вдвічі і більше».