Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фахівці ДСНС перевірили 66 торговельно-розважальних закладів регіону

Фахівці ДСНС перевірили 66 торговельно-розважальних закладів регіону

Питання перевірки об’єктів з масовим перебуванням людей розглянули 19 квітня під час засідання Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС.

За  інформацією т.в.о. заступника начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Сергія Колосовського, всі керівники ТРЦ, у яких проходили перевірки, притягнуті до адміністративної відповідальності. Один матеріал спрямовано до суду, чотири - готові до передавання. Всього заплановано перевірити близько 500 об’єктів. 

«На сьогодні жахлива ситуація склалася з ТРЦ «Дафі». Там останні 4 роки не проводилося перевірок, шляхи евакуації перепланували. Замість них - магазини, а деякі шляхи евакуації взагалі закриті. Керівники ТРЦ повідомлені. Для усунення недоліків їм надано місяць. В іншому випадку матеріали будуть спрямовані до суду для призупинення діяльності», - зазначив Сергій Колосовський. 

Марк Беккер доручив керівництву профільних структурних підрозділів ХОДА взяти ситуацію на контроль. 

«Такі порушення неможливо залишати без уваги, це неприпустимо. Це може призвести до гибелі людей, - сказав Марк Беккер. – По-перше, перевірку слід починати з технічної документації. І потім зіставляти те, що є, з тим, що було побудовано. Різниця колосальна. Я сам бачив, як змінюється вигляд того чи іншого закладу після роботи протягом 2-3 років. Це абсолютно недопустимо. І ніякими  адміністративними впливами ми не зможемо змінити цю систему. Тому потрібно більш жорстко боротися з цією ситуацією».