Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські студенти отримали дипломи французького вишу

Харківські студенти отримали дипломи французького вишу

В урочистій церемонії вручення взяв участь заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Випускники Українського державного університету залізничного транспорту отримали дипломи магістрів Національної консерваторії мистецтв і ремесел (Париж) у рамках реалізації проекту TEMPUS IV. Документ про завершення навчання за напрямом «Підготовка магістрів високошвидкісного руху» отримали 160 випускників харківського вишу.

Розпочинаючи урочисту церемонію, Анатолій Бабічев привітав студентів та випускників навчального закладу від імені голови ХОДА Юлії Світличної.

«Сьогоднішній захід – вручення дипломів – є продовженням дружніх відносин з французькою стороною. Ми співпрацюємо з Францією по гуманітарних напрямках, французькі компанії зацікавленні у створенні бізнесу саме в Харківському регіоні, - зазначив Анатолій Бабічев. - Хочу відзначити, що залізниця реформується і розвивається. Я впевнений, що ті знання, які отримали студенти харківського вишу завдяки програмі TEMPUS IV, допоможуть розвитку всієї економіки України. Майбутнє нашої країни залежить від кожного з нас, і ми все впевненіше йдемо вперед».

Метою програми TEMPUS IV ( фінансується Європейським союзом), в якій бере участь Український державний університет залізничного транспорту, є адаптація навчання в університетах залізничного транспорту до зростальних потреб високошвидкісного залізничного руху. Спільно з європейськими партнерами у 2014 році був створений спільний навчальний курс для рівня «Магістр 2» за двома напрямами «інфраструктура» та «експлуатація» з 16 навчальними модулями кожний. У червні 2015 року між Українським державним університетом залізничного транспорту та Національною консерваторією мистецтв і ремесел (Париж) була підписана угода про підготовку магістрів для здобуття кваліфікації «менеджер високошвидкісних залізничних систем» з видачею дипломів українського та французького університетів.

«Ми готуємо фахівців високошвидкісного руху. Нехай цей напрямок в Україні ще не став повсякденністю в тому сенсі, в якому це прийнято в світі, де швидкість потягу може складати 480 або 620 кілометрів на годину. Але ми до цього йдемо. Ми будемо робити все, щоб Україна розвивалася і надалі», - сказав ректор Українського державного університету залізничного транспорту Сергій Панченко.

Раніше дипломи Національної консерваторії мистецтв та ремесел отримали 160 випускників університету.

Нагадаємо, голова ХОДА Юлія Світлична під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон підняла питання стосовно розширення програми подвійних українсько-французьких дипломів.