Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Харкова прибув 12-й потяг Єднання України «Труханівська Січ»

До Харкова прибув 12-й потяг Єднання України «Труханівська Січ»

На ньому містами країни мандрують волонтери, студенти, школярі та громадські діячі з 13 областей України.

Потяг зустрічали представники Департаменту науки і освіти ХОДА, Управління у справах молоді та спорту ХОДА, вищих навчальних закладів та громадських організацій.

Від імені голови ХОДА Юлії Світличної учасників заходу привітала директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Лариса Карпова.

У рамках заходів, що були заплановані у Харкові, учасники відвідали фотовиставку у центральній залі Південного вокзалу «Неоголошена війна. Солдатські фотографії», поспілкувалися з учасниками АТО та автором проекту Юрієм Ворошиловим; взяли  участь в урочистій ході під прапорами України, під час якої екскурсовод, історик, член Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Харківській обласній державній адміністрації Вікторія Склярова розповідала про історичну спадщину міста;  учасники мали можливість відвідати Харківський художній музей та Харківський історичний музей імені М.Ф. Сумцова, де були ознайомлені з етнографічними експозиціями.

На базі Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба учасники заходу ознайомилися з побутом курсантів, матеріально-технічною базою та музеями закладу. Відбулася зустріч з лідерами учнівського самоврядування Харківської області.

Завершенням зустрічі став святковий концерт.

Довідка. Всеукраїнська акція «Потяг Єднання України «Труханівська Січ» започаткована за ініціативи 86 громадських та волонтерських організацій. Мета заходу – сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню жителів різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, а також популяризації національної культури.

Упродовж 12 днів, з 12 по 23 квітня 2018 року, учасники відвідають 12 міст України.