Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обсяги робіт, які проведуть на дорогах місцевого значення в області, цього року збільшаться в 4 рази

Обсяги робіт, які проведуть на дорогах місцевого значення в області, цього року збільшаться в 4 рази

Фахівці склали акти обстеження вже 32 з 80 доріг, на яких будуть працювати цього року. Також оголошені перші тендери.

Про це повідомив начальник управління будівництва дорожнього комплексу Департаменту капітального будівництва ХОДА Ігор Турченко в ході брифінгу 13 квітня.

«За ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної 7 грудня минулого року в Харківській області було створено Дорожній фонд. Це дало нам можливість акумулювати всі кошти, які надходять на ремонт місцевих доріг. Це субвенція з державного бюджету, співфінансування з районних бюджетів, кошти від перевиконання митних платежів. Ми також розраховуємо на кошти ренти з районів, де є газовидобуток», - повідомив Ігор Турченко.

Він зазначив, що на даний момент фахівці проводять необхідні підготовчі роботи, складаючи проектно-кошторисну документацію для ремонту доріг місцевої мережі.

«Дефектуємо» ми ці дороги не тільки під те фінансування, яке вже є, але робимо проектно-кошторисну документацію та проводимо тендер повністю на всі ділянки дороги, які потребують ремонту, щоб надалі за наявності співфінансування від районів, ренти й так далі ми могли оперативно виконувати роботи на цих дорогах, не проводячи ніяких додаткових процедур», - уточнив начальник управління будівництва дорожнього комплексу.

Він також повідомив, що тендерні процедури займуть близько 60 - 65 днів, після чого підрядники зможуть взятися до робіт.

«У порівнянні з минулим роком робіт на місцевій мережі доріг буде виконано в 4 - 4,5 раза більше», - зазначив перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка.