Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні впровадять трирівневу систему ЦНАПів

В Україні впровадять трирівневу систему ЦНАПів

Це на загальних зборах Асоціації ОТГ заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

За його словами, наразі є синергія зусиль органів місцевої влади, уряду і міжнародних партнерів щодо розбудови мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) на місцях.

«Таке партнерство сприяє створенню сучасних ЦНАПів за кошти місцевих бюджетів, ДФРР, субвенції для ОТГ та програми «U-LEAD з Європою». Тому від місцевої влади та громад важлива ініціатива в цьому напрямку, яку ми, як уряд, будемо підтримувати і впроваджувати», - сказав Геннадій Зубко.

Він додав, що на часі - впровадження трирівневої системи ЦНАПів.

«Це стосується не лише вимог до приміщень та оснащення. Мова про відповідність визначеним стандартам 1, 2 або 3 рівня з точки зору кількості послуг, що надаються. Для прикладу, третій рівень – це 600 послуг. Ми розуміємо, що такий ЦНАП може бути розміщений у великих містах та обласних центрах. Але ми також прагнемо відкриття ЦНАПів і в ОТГ, які б забезпечували максимально комплексне та якісне надання адмінпослуг», - зазначив Геннадій Зубко.

Наразі вже відкрито 75 ЦНАПів в Україні коштом ДФРР і субвенцій ОТГ. Загалом по Україні – 746 ЦНАПів, з яких 71 - в ОТГ.

За словами Геннадія Зубка, вже напрацьована мережа - карта необхідної кількості ЦНАПів по всій Україні. «Мережа враховує важливий критерій – територіальну та часову доступність до послуги для мешканців у конкретному населеному пункті. Найближчим часом ми опублікуємо весь перелік населених пунктів з обов’язковим розміщенням у них ЦНАПів, і проекти зі створення центрів за цією методикою будемо підтримувати в першу чергу», — зазначив віце-прем’єр-міністр.

Теги