Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична порушила питання поновлення дії проекту ЄС «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні»

Юлія Світлична порушила питання поновлення дії проекту ЄС «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні»

З такою пропозицією голова ХОДА виступила на засіданні Бюро Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

Заходи Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи відбуваються протягом 26 - 28 березня в Страсбурзі. 26 березня низку питань, у тому числі проект порядку денного 34-ї сесії Конгресу, розглянули в ході засідання бюро цієї впливової європейської організації. Сама сесія триватиме 27 та 28 березня та буде присвячена питанню місцевого та регіонального урядування, заснованого на забезпеченні прав.

Під час засідання бюро його члени розглянули стан місцевої та регіональної демократії в Боснії та Герцеговині, Молдові, Туреччині, Нідерландах тощо. Окремим пунктом обговорення стали напрями співпраці Конгресу з країнами Європи. У рамках обговорення Віце-президент Палати регіонів Конгресу Юлія Світлична порушила питання подовження реалізації програми «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні», яка надавала широкі можливості для навчання депутатам та співробітникам органів місцевого самоврядування.

«Реформа місцевого самоврядування в Україні та децентралізація влади потребують постійної підтримки, яка може бути надана Конгресом шляхом забезпечення діяльності відповідного проекту в Україні», - підкреслила Юлія Світлична.

Вона відзначила, що представники місцевого самоврядування України потребують додаткових знань та навичок для належного виконання нових повноважень.

«Конгрес шляхом сприяння обміну найкращими практиками місцевого самоврядування та надання рекомендацій підтримує процес реформ в Україні. У зв’язку з певними технічними труднощами на даний час діяльність проекту призупинена, але ми сподіваємося, що це тимчасово», - відзначила керівник області.

Нагадаємо, Юлію Світличну в жовтні 2016 року було обрано Віце-президентом Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, вона входить до складу Бюро Конгресу та є членом Моніторингового комітету.

Довідка. Проект «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» впроваджувався Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи в рамках Плану дій для України на 2015-2017 роки. Загальна мета проекту полягає в покращенні впровадження принципів демократії в Україні шляхом вдосконалення необхідних здібностей обраних представників місцевого рівня та поширення в країні кращих практик місцевої демократії. У рамках проекту, зокрема, було проведено: тематичний круглий стіл «Добре врядування у великих містах України», участь у якому взяли міські голови; семінар для депутатів Київської міськради з питань розвитку місцевої демократії тощо.