Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині в рамках програми «НАТО-Україна» розпочалися курси з перепідготовки військовослужбовців

На Харківщині в рамках програми «НАТО-Україна» розпочалися курси з перепідготовки  військовослужбовців

Навчання проходить на базі Міжгалузевого інституту післядипломної освіти НТУ «ХПІ».

Слухачами спеціальних курсів за програмою «НАТО-Україна» стали військовослужбовці, що звільнені зі служби чи будуть демобілізовані найближчим часом.

Протягом наступних 2,5 місяця – до 30 травня поточного року - 22 колишніх та діючих армійця з базовою вищою освітою  опановуватимуть спеціальність «комунікаційні та інформаційні технології». По випуску усі отримають свідоцтво про підвищення кваліфікації та сертифікати міжнародного зразку.

У день відкриття курсів їх викладачів та слухачів прийшли привітати менеджер програми «НАТО-Україна» з перепідготовки військовослужбовців Крістофер Штаудт та заступник військового комісара Харківського обласного військкомату підполковник Андрій Семенович.

«Кошти, що виділили цього року 29 країн-членів НАТО для перепідготовки українців у погонах, дозволять понад 800 особам здобути нові цивільні спеціальності. Також ми вже 3,5 року по всій Україні проводимо тренінги з учасниками АТО щодо їхньої психологічної реабілітації й у 2018-му продовжимо цю роботу. Вірю, що співпраця Альянсу з Україною й надалі лише зміцнюватиметься», - відзначив Крістофер Штаудт.

Від імені командування Харківського військового гарнізону підполковник Андрій Семенович подякував представникам НАТО за турботу до його побратимів, а слухачам курсів побажав успіхів у оволодінні безцінними в цивільному житті знаннями.

Також офіцер нагадав усім присутнім, що на Харківщині курси з перепідготовки військовослужбовців за кошти країн-членів НАТО діють з 2009 року. За цей час близько 1500 колишніх воїнів Збройних Сил України стали фахівцями з менеджменту, комп’ютерних технологій чи покращили свої знання іноземної мови.