Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом доби дороги області прибирали 215 одиниць техніки та 254 робітники

Протягом доби дороги області прибирали 215 одиниць техніки та 254 робітники

Про це повідомили в Службі автомобільних доріг у Харківській області.

«Унаслідок впливу двох активних циклонів в Харківській області з 17 по 19 березня спостерігались складні погодні умови. В результаті товщина снігового покриву в різних районах склала від 10 см до 30 см, місцями перемети до 1,5 м. На дорогах місцями ожеледиця. Для ліквідації наслідків можливого виникнення надзвичайних ситуацій була залучена спеціальна техніка ДСНС, а саме – ІМР-2, БАТ-1 та спеціальна машина підвищеної прохідності, які дислокується відповідно у Люботинському ДРП філії «П`ятихатське ДЕП», у філії «Куп’янське ДЕП» ДП «Харківський облавтодор» та біля поста поліції у селищі Високий», - розповіли у Службі автомобільних доріг.

У Вовчанському та Куп’янському районах працювали 3 ротори, які ліквідовували снігові перемети та розширювали проїзну частину.

Загалом з 19 по 20 березня на дорогах області працювало 215 одиниць спецтехніки та 254 робітників дорожнього господарства. Для обробки доріг  протиожеледними матеріалами було використано 1149 м3 піщано-сольової суміші.

Сьогодні 3 ротори працюватимуть у  Вовчанському, Ізюмському та Чугуївському районах, де необхідно розширювати проїзну частину.

За даними дорожників,  близько 19-ої години у південних районах розпочнуться невеликі опади у вигляді снігу, які поширяться по всій території області.

Дорожники закликають водіїв планувати дальні поїздки на світлу пору доби, по можливості обмежити пересування великовагового транспорту автомобільними дорогами у період негоди. Дотримуватись правил дорожнього руху, дистанції та швидкісного режиму, щоб не утворювати заторів на автомобільних дорогах загального користування.

При Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування дорожників та спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини. У разі виникнення надзвичайної ситуації телефонуйте за номером диспетчера 336-77-00.