Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У селищі Нафтовиків в Балаклії відкрили нову амбулаторію

У селищі Нафтовиків в Балаклії відкрили нову амбулаторію

Амбулаторія загальної практики - сімейної медицини №4 обслуговуватиме понад 4,5 тисячі жителів селища Нафтовиків та вулиці Арсенальної, які торік найбільше постраждали від вибухів на військовому арсеналі.

У наслідок надзвичайної ситуації було зруйновано й будівлю, в якій орендували приміщення для проведення виїзних прийомів педіатра та сімейного лікаря в селищі. Медичне обслуговування мешканці селища Нафотовиків отримували у центральної клінічній районній лікарні, яка розташована на відстані 6 км від населеного пункту.

Тому у рамках відновлення Балаклії було прийнято рішення створити в селищі повноцінну амбулаторію з денним стаціонаром на чотири ліжка, якої раніше тут ніколи не було. В амбулаторії працюватимуть два сімейних лікаря, за графіком прийматимуть педіатр та акушер-гінеколог.

Мешканців селища, які прийшли на урочисте відкриття закладу 14 березня, від імені голови ХОДА Юлії Світличної привітав її перший заступник Марк Беккер, який відвідав район з робочою поїздкою.

«Рік тому, під час надзвичайної ситуації, керівник області особисто була тут та бачила, які наслідки спричинили вибухи. Вона взяла на особистий контроль всі питання, пов’язані з відновленням Балаклії. Юлія Світлична змогла отримати повну підтримку Президента та Кабінету Міністрів у цих питаннях, та вся зруйнована інфраструктура була відновлена у найкоротші терміни. Більше того - ми відкриваємо нову амбулаторію, якої раніше в селищі не було», - сказав перший заступник голови ХОДА.

Він підкреслив, що це дуже своєчасно, адже з 1 квітня пацієнти мають визначитися з сімейним лікарем та підписати з ним декларацію, щоб вже з  1 червня перейти на роботу за новою системою надання первинної медичної допомоги.

«Бажаю вам якомога менше звертатися за допомогою лікарів. Але у разі, якщо вона вам все ж знадобиться, ви зможете отримати якісне медичне обслуговування у сучасній амбулаторії», - зазначив Марк Бекккер.

Під медичний заклад реконструювали нежитлову будівлю ЗОШ №6 селища Нафтовиків. У будівлі зробили ремонт із застосуванням енергозберігаючих технологій. Заклад оснащено необхідним медичним обладнанням, меблями та інвентарем, а також автомобілем для виїздів сімейного лікаря на виклики пацієнтів.

За словами голови Балаклійської РДА Степана Масельського, роботи з реконструкції були розділені на два етапи. Внутрішні роботи вже завершені, утеплення фасаду та благоустрій території будуть виконані, як тільки дозволять погодні умови.