Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Снігові перемети в районах області протягом останньої доби ліквідовували 6 роторів

Снігові перемети в районах області протягом останньої доби ліквідовували 6 роторів

Через погіршення погодних умов 14 та 15 березня дороги області посипали піщано – соляною сумішшю, а в місцях переметів «пробивали» шлях.

Станом на ранок 15 березня на дорогах області працювало 116 одиниць спецтехніки ДП «Харківський облавтодор» та більше 150 робітників. За добу на обробку покриття використали близько 500 куб. м піщано-соляної суміші та 47 тонн технічної солі. Особливих труднощів автомобілістам та дорожникам завдали опади в західних та південно-західних районах області при температурі від 1°С +1°С (від снігу до крижаного дощу).

«Це спричинило появу ожеледиці. На той час уже працювали снігоприбиральні та посипальні машини, тому опади падали на оброблене полотно дороги. Особливу увагу приділяли «бетонці» Харків – Красноград – Перещепино. Тут злива, яка йшла при температурі +1°С, моментально перетворювала дорогу на «скло», - розповів про ситуацію заступник начальника САД у Харківській області Михайло Богатир.

Також він відзначив, що 14 березня на дорогах області працювало 6 роторів, які ліквідовували снігові перемети та розширювали проїзну частину у  Великобурлуцькому, Вовчанському, Дворічанському, Куп’янському та Печенізькому районах.

У САД попередили: внаслідок впливу двох активних циклонів у найближчі дні в Харківській області очікуються складні погодні умови:

- 17 березня сильний дощ та мокрий сніг, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу (приріст снігового покриву на 5 - 10 см). Вітер північно-східний, 15 - 22 м/с.  На  дорогах ожеледиця.

- 18 березня сильний дощ з переходом в сильний сніг. Місцями ожеледь, налипання мокрого снігу (приріст снігового покриву 5 - 10 см). Вітер північно-східний, 15 - 22 м/с. На дорогах ожеледиця.

- 19 березня сильний сніг, хуртовина, снігові замети (приріст снігового покриву 15 - 20 см).  Місцями  пориви  північно-східного вітру, 15 - 20 м/с. На  дорогах  ожеледиця, сніговий  накат. Зниження температури повітря до 8 - 13° морозу.