Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учасниками Kharkiv music fest - 2018 стануть солісти й диригенти з США, Німеччини, Австрії та Польщі

Учасниками Kharkiv music fest - 2018 стануть солісти й диригенти з США, Німеччини, Австрії та Польщі

Музичний фестиваль відбудеться під патронатом ХОДА з 14 по 29 березня.

Спадкоємець тогорічного музичного фестивалю «Дзеркальний струмінь» - Kharkiv music fest – проходитиме на базі ХНАТОБу та Харківської філармонії. Під час фестивалю на цих майданчиках відбудеться 7 музичних концертів. Проте класичну музику в ці дні харків’яни матимуть змогу почути й у найнесподіваніших місцях.

Генеральний директор Kharkiv music fest - 2018 Ігор Тулузов відзначив: захід можна вважати фестивалем класичної музики, але його мета – продемонструвати все різноманіття класики. У програмі – симфонічні твори українських, європейських та американських композиторів у виконанні солістів і диригентів світового рівня з Австрії, Німеччини, Польщі, США та України.

«Ініціював проведення заходу відомий піаніст та диригент, харків’янин Станіслав Христенко. Відкриє фестиваль концерт з американським акцентом під назвою «З нового світу». У ньому візьме участь зірка світового масштабу - піаніст Сергій Бабаян, диригувати буде Станіслав Христенко», - презентував концерт-відкриття Ігор Тулузов.

Також генеральний директор Kharkiv music fest - 2018 анонсував деякі окремі концертні програми, серед яких:

- «Бах - 333» - концерт у філармонії та в різних точках Харкова, який присвячений 333-й річниці з дня народження Йоганна Себастьяна Баха;

- Art&Piano: грай яскраво - розмальовані місцевими художниками піаніно, які з’являться та зазвучать у різних громадських місцях (аеропорт, залізничний вокзал, метро, торговельні центри).

Також, за словами Ігоря Тулузова, яскравою подією стане виступ струнного оркестру, до складу якого запрошені 26 кращих музикантів зі всієї країни.

У рамках фестивалю відбудеться й концерт для людей з інвалідністю. Його проведуть 27 березня в Будинку офіцерів.

«Усього на концерт запрошено понад 500 людей з інвалідністю. Це учасники АТО, люди, які постраждали від бойових дій, діти з інтернатів та дитячих будинків. Також у рамках фестивалю пройде зустріч-концерт з вихованцями інтернату для незрячих дітей», - розповіла керівник соціальної програми фестивалю Анжеліка Ібрагімова.

Начальник освітньої програми фестивалю Олена Рофе-Бекетова зазначила, що музиканти проведуть зустрічі з учнями загальноосвітніх шкіл районів та лекції й майстер-класи гри на піаніно - з учнями музичних закладів освіти.

«Арт-директор Kharkiv music fest - 2018 Станіслав Христенко, музиканти фестивалю разом зі студентами Академії лідерства відвідають Люботин, Красноград, Первомайський, Валки, Нову Водолагу, Лозову та Пісочин. Також будуть проводитися круглі столи, присвячені темі доступності музичної культури в малих містах. Нам важливо, щоб з музичною культурою могли ознайомитися діти в районах області», - зазначила Олена Рофе-Бекетова.