Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дорожники області готуються до нового снігопаду вночі

Дорожники області готуються до нового снігопаду вночі

Заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко та начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець розповіли про те, як ліквідовували наслідки негоди в регіоні, та про готовність до нового удару стихії.

«Енергопостачання в населених пунктах області, які були знеструмлені через негоду, повністю відновили близько 21:00 1 березня. Останнім під'єднали село Роздолля в Первомайському районі, - розповів Євгеній Шахненко. - Безумовно, є відключення, які не пов'язані з погодними умовами (десь аварійна ситуація на трансформаторі, десь - замикання). Усі котельні працюють у штатному режимі, запаси вугілля на Зміївській ТЕЦ - 124 тисячі тонн, запасу достатньо до кінця опалювального сезону. Ситуація по роботі ТЕЦ-5 теж стабільна».

За інформацією Євгена Зражевця, сніг на дорогах області в цю добу прибирало 312 одиниць техніки служби та майже 200 - наданих аграріями області.

«Ми вже майже завершуємо роботу на державних і центральних наших магістралях. Проблемною залишається місцева мережа доріг. Проблеми ще є в таких районах, як Вовчанський, Дворічанський, Сахновщинський. Там по кілька сіл, до яких немає під'їзду, ми всі ці населені пункти знаємо та найближчим часом ліквідуємо недоробки», - запевнив Євген Зражевець.

Він також попередив, що вже цієї ночі (близько опівночі), за прогнозами синоптиків, в області розпочнеться ще один снігопад - не менш рясний, ніж попередній.

«Паливно-мастильні матеріали у нас в наявності, техніка готова, ПСС 25 тонн є. Ми організували роботу в дві зміни і готові зустріти негоду», - повідомив начальник САД в Харківській області.

Євгеній Шахненко також зазначив, що в місті Харків готові прибирати сніг 160 одиниць техніки, запас пального, солі і піщано-сольової суміші є.