Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року продовжимо будівництво регіональних об’єктів національного масштабу. Юлія Світлична

Цього року продовжимо будівництво регіональних об’єктів національного масштабу. Юлія Світлична

Про плани розвитку інфраструктури в регіоні голова ХОДА розповіла, підбиваючи підсумки сесії обласної ради.

Юлія Світлична відзначила, що коштом обласного бюджету цього року буде профінансовано реконструкцію та будівництво близько 200 інфраструктурних об’єктів.

«Виділятимемо фінансування й на розбудову дорожнього комплексу, ремонтуватимемо водогони, каналізаційні мережі, окрему увагу приділимо питанням енергоефективності та енергоощадження. Комплексно підійдемо до вирішення проблем освітлення в населених пунктах області. Будемо вирішувати цю проблему, зосереджуючись на освітленні доріг з пішохідними зонами, житлових районів, зон відпочинку та зон біля об’єктів соціальної інфраструктури. Енергія світла нарешті дійде до кожного району Харківської області», - сказала Юлія Світлична.

Вона наголосила, що 2018 рік стане роком будівництва на Харківщині.

«Продовжимо будівництво великих регіональних об’єктів національного масштабу, - відзначила керівник області. - Це стосується й реконструкції філармонії. Зробимо все, щоб завершити цю реконструкцію в 2019 році. У місті Харків продовжиться будівництво метрополітену, а також сучасного комплексу з перероблення твердих побутових відходів. Також на продовження розвитку спортивних споруд в області буде завершено будівництво двох фізкультурно-оздоровчих комплексів – у Красноградському та Золочівському районах. У планах – створення подібних комплексів у кожному районі області. Також продовжимо роботу зі створення в районах майданчиків зі штучним покриттям для заняття футболом. Необхідні для цього кошти є. Будівництво розпочнемо, як тільки дозволять погодні умови».