Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Виділено фінансування на розробку проектної документації для будівництва нового онкоцентру

Виділено фінансування на розробку проектної документації для будівництва нового онкоцентру

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична.

«На цій сесії обласної ради прийнято рішення щодо виділення фінансування на розробку проектної документації для будівництва нового онкологічного комплексу в Харкові, - сказала голова ХОДА. – Зараз чекаю на пропозиції фахівців щодо місця його розташування. Дві головні умови: гарна транспортна логістика, зручна для людей, та розташування поруч з багатопрофільною медичною установою, що зможе надавати пацієнтам онкоцентру додаткові послуги».

Говорячи про важливі питання сфер охорони здоров’я та соцзахисту, які було вирішено в ході сесії обласної ради 1 березня, керівник області наголосила, що цього року коштом обласного бюджету літом у таборах відпочинку оздоровляться близько 7000 дітей пільгових категорій.

«Також 13 млн грн було спрямовано на підтримку учасників АТО для придбання ними житла (40% вартості житла компенсується з обласного бюджету). Виділено фінансування на оздоровлення та санаторно-курортне лікування ветеранів війни, людей з інвалідністю, чорнобильців, ветеранів та воїнів АТО. Ми також пропонуємо на себе взяти відповідальність та сплачувати соціальні стипендії студентам, які навчаються в технікумах та коледжах – здебільшого, це діти-сироти та студенти з незахищених верств населення», - повідомила керівник області.