Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На придбання сучасного обладнання для медичних закладів області спрямують понад 125 млн грн

На придбання сучасного обладнання для медичних закладів області спрямують понад 125 млн грн

Загалом, згідно зі змінами, внесеними до обласного бюджету, на сферу охорони здоров’я додатково виділено майже 250 млн грн.

Так, на придбання сучасного високотехнологічного медичного обладнання в рамках реалізації програми «Здоров’я Слобожанщини» додатково виділено 60 млн грн. На зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я вторинного рівня, на базі яких передбачається створення лікарень інтенсивного лікування у складі госпітальних округів, планують спрямувати 5 млн грн. Ще 50 млн грн виділено для забезпечення лікарень інтенсивного лікування ІІ рівня комп’ютерними томографами.

Крім того, на забезпечення закладів високотехнологічним медичним обладнанням у рамках розвитку сільської медицини передбачено 20 млн грн.

Також виділено додаткові кошти на закупівлю обладнання та препаратів для медичних закладів області. Зокрема, для проведення діагностики та придбання медичних засобів для забезпечення лікування дітей, які страждають на онкологічні хвороби, придбання витратних матеріалів для проведення складних хірургічних втручань дітям при вроджених вадах серця, забезпечення дітей та вагітних, хворих на інсулінозалежний тип цукрового діабету, тест-смужками для вимірювання рівня глюкози крові, для придбання ендопротезів, проведення стентування та закупівлі клапанів для складних хірургічних втручань на серці.

Також в обласному бюджеті передбачили кошти на забезпечення Харківщини сироваткою проти сказу, на забезпечення закладів охорони здоров’я лікарськими засобами для невідкладної медичної допомоги вагітним, роділлям та породіллям при кровотечах та для профілактики геморагічної хвороби у новонароджених, а також лікарськими засобами для лікування глибоко недоношених дітей, зокрема, з розладами дихання.

Загалом на забезпечення медичними препаратами планується спрямувати понад 35 млн грн.

Також виділено додаткові кошти на проведення ремонтів обласних закладів охорони здоров’я. Зокрема, буде проведено капітальний ремонт фасаду та внутрішніх приміщень для встановлення комп’ютерного томографа в обласному клінічному перинатальному центрі.

Фото сесії