Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Лозівському училищі культури і мистецтв замінять систему опалення

У Лозівському училищі культури і мистецтв замінять систему опалення

Також для установи закуплять звукову апаратуру.

Виділення з обласного бюджету необхідних коштів, ініційоване головою ХОДА Юлією Світличною, підтримали депутати обласної ради під час пленарного засідання XV сесії.

Так, на сучасну музичну апаратуру для зали училища виділили 100 тис. грн, для розробки проектної документації та проведення капремонту системи опалення - 122 тис. грн, а на сам ремонт планують спрямувати понад 3,5 млн грн.

Як зазначив директор ОКЗ «Лозівське училище культури і мистецтв» Василь Чурилов, музичним оформленням зали готові зайнятися, як тільки отримають кошти.

«У нас хороша зала на 270 місць, в якій репетирують і виступають понад 10 творчих колективів. Для якісних концертів нам необхідно придбати сучасну апаратуру, за допомогою якої зможемо озвучувати і записувати заходи», - сказав Василь Чурилов.

Також директор училища планує, що за виділені гроші оформить проектну документацію, і до початку опалювального сезону повністю замінять систему опалення в 4-поверховому будинку.

«Нещодавно до нас приїжджала керівник області Юлія Світлична і запевнила, що гроші для капремонту опалення будуть виділені. Це нас дуже порадувало, оскільки система не ремонтувалася 35 років, у приміщеннях холодно. За нашими розрахунками, після ремонту отримаємо від 25 до 30% економії тепла», - поділився Василь Чурилов.

Довідка. Рішенням сесії облради про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік були виділені кошти на проведення капітального ремонту низки установ культури (в цілому понад 4,4 млн грн). Так, крім зазначених робіт у Лозівському училищі культури і мистецтв, проведуть капремонт вхідної групи ОКЗ «Харківська обласна універсальна бібліотека», замінять дерев'яні вікна та двері 1 поверху головного фасаду будівлі Харківського державного академічного театру ляльок ім. В. Афанасьєва, необхідні кошти виділять на проектно-кошторисні роботи з реставраційного ремонту автоматичної системи водного пожежогасіння будівлі ОКЗ «Харківський театр для дітей та юнацтва».

На поточний ремонт установ культури з обласного бюджету виділили 1,8 млн (за ці кошти завершать ремонт навчального корпусу КЗ «Харківський вищий коледж мистецтв» і проведуть ремонт покрівлі Харківського художнього музею).

Фото сесії