Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наталинська сільська ОТГ на Харківщині отримала у власність понад 790 га землі

Наталинська сільська ОТГ на Харківщині отримала у власність понад 790 га землі

Кабмін у рамках поглиблення децентралізації передав землю сільгосппризначення поза межами населених пунктів першим семи об’єднаним територіальним громадам.

Рішення про передачу земель було ухвалене на рівні уряду наприкінці січня, і сьогодні вступає в практичну фазу реалізації.

Коментуючи процес, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив, що реформа децентралізації, яка розпочалася рівно 4 роки тому – в лютому 2014 року, стала незворотною, передача фінансових та адміністративних повноважень закріплене законодавчо.

«А сьогодні, 27 лютого 2018 року, ми віддаємо те, що належить людям – передаємо землю у власність громадам», - сказав Глава Уряду.

За його словами, процес передачі земель буде завершений до кінця поточного року. «У громадах є повноваження, ресурси, (буде) земля – будь ласка, налагоджуйте життя», - сказав Володимир Гройсман.

Наталинська сільська ОТГ Красноградського району Харківської області отримала в комунальну власність земельні ділянки площею 791,08 га, які були сформовані та відомості про них були внесені до Державного земельного кадастру, що дало змогу здійснити передачу в стислі терміни – протягом двох тижнів з моменту отримання відповідного звернення головним управлінням земельної служби. Процедура не потребувала витрат з державного бюджету.

Теги