Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області створили спортивну студентську спілку

У Харківській області створили спортивну студентську спілку

Заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев взяв участь у конференції підрозділу ВГО «Спортивна студентська спілка України» у Харківській області.

Розпочинаючи захід, Анатолій Бабічев передав учасникам конференції вітання від голови ХОДА Юлії Світличної, зазначивши, що обласна державна адміністрація зацікавлена в розвитку фізичної культури та спорту в регіоні. Цьому напрямку особисто приділяє увагу голова ХОДА, адже саме від здоров’я нації залежить успіх країни.

«Мені приємно, що в Харківській області створено відокремлений підрозділ Спортивної студентської спілки України. Ми досить давно об’єднали зусилля в рамках вищої школи, і це дає свої результати. Сьогодні Міністерство освіти та науки України, ініціатори створення спілки дуже системно підійшли до такої роботи. Впевнений, що результат буде, і студентський спорт в Україні й у Харківській області, зокрема, буде розвиватися й надалі. Бажаю всім плідної роботи», - сказав Анатолій Бабічев, розпочинаючи конференцію.

Відокремлений підрозділ, який створено в нашому регіоні, входить до організаційної структури Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» та діє на добровільних засадах. Робота буде спрямована на розвиток фізичного виховання, фізичної культури, спорту, розвиток самодіяльного фізкультурно-спортивного руху, насамперед - серед студентської молоді, а також на провадження оздоровчої, аматорської спортивної, культурної, просвітницької діяльності, реалізацію фізкультурно-спортивних та соціальних програм.

У ході засідання учасники конференції обговорили перспективи розвитку ВГО «Спортивна студентська спілка України». Також затвердили проект Положення про повноваження та порядок діяльності відокремленого підрозділу, обговорили персональний склад керівних та контролювальних органів та умови членства.

«Харків дуже часто сьогодні називають спортивною столицею України. За кількістю спортивних споруд ми відстаємо від Києва, але результати наших спортсменів вражають. Ні для кого не секрет, що вперше в історії нашої країни ми за рейтингом Міністерства молоді та спорту України за неолімпійськими видами спорту випереджаємо столицю. У загальному заліку - олімпійських та неолімпійських видів спорту - ми впритул наблизилися до Києва. У нас є талановита молодь, тренери, бачення розвитку та перспективи», - зазначив Анатолій Бабічев.