Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця року в області планують завершити реконструкцію 13 об’єктів соціальної інфраструктури

До кінця року в області планують завершити реконструкцію 13 об’єктів соціальної інфраструктури

Хід реконструкції об’єктів, що увійшли до проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури, УФСІ V», обговорили під час робочої зустрічі.

15 лютого перший заступник голови ХОДА Марк Беккер провів зустріч з новопризначеним директором Харківського регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ) Сергієм Кадигробом.

Головною темою обговорення став хід реалізації на Харківщині проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури, УФСІ V». Проект спрямований на розвиток сходу України і впроваджується у 3-х областях: Дніпропетровській, Харківській та Запорізькій.

Серед пріоритетів проекту – відновлення об'єктів соціальної інфраструктури у тих громадах, які приймають переселенців. На Харківщині до проекту увійшли 13 об’єктів у містах Богодухів, Красноград, Ізюм, Золочів, Дергачі, Лозова та Вовчанськ. Переважна більшість – це приміщення для проживання внутрішньо переміщених осіб, дитсадки та школи, де навчаються діти переселенців.

Під час зустрічі Сергій Кадигроб повідомив Марку Беккеру про хід реконструкції кожного з об’єктів та очікувані строки введення їх у експлуатацію. Він відзначив, що УФСІ планує завершити всі роботи до кінця цього року. Також сторони обговорили подальшу співпрацю – в тому числі реалізацію наступного року проекту «УФСІ VІ», який буде спрямований як на відновлення об'єктів соціальної інфраструктури, так і на відновлення об'єктів охорони здоров’я.

Зі свого боку Марк Беккер подякував Українському фонду соціальних інвестицій за реалізацію важливих для соціальної інфраструктури області ініціатив.

Довідка. Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ) є неприбутковою організацією, що створена з метою підтримки найменш соціально захищених верств населення, а також ініціатив територіальних громад і громадських організацій. УФСІ на кошти Уряду Німеччини (через німецький державний банк розвитку KfW) впроваджує грантовий проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури, УФСІ V». Проект спрямований на розвиток сходу України і впроваджується у 3-х областях: Дніпропетровській, Харківській та Запорізькій. Впровадження проекту триватиме до кінця 2018 року.