Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Угоди, укладені за підсумками економічного форуму та урядової наради, забезпечать роботою 40 тис. працівників

Угоди, укладені за підсумками економічного форуму та урядової наради, забезпечать роботою 40 тис. працівників

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична в інтерв’ю інтернет-виданню «Обозреватель» 30 січня.

Говорячи про державну стратегію підтримки промисловості та її реалізацію на Харківщині, керівник області відзначила, що «час галузевих національних програм у тому вигляді, в якому вони були, минув разом із плановою економікою. Наразі працюють інші, більш ефективні та сучасні механізми».

Серед таких механізмів Юлія Світлична позначила програми стимулювання попиту на промислову продукцію (наприклад, програма 20-відсоткової компенсації вартості вітчизняної сільгосптехніки, розроблена за участю Харківщини).

«По-друге, це програми імпортозаміщення у стратегічно важливих галузях, - сказала керівник ХОДА. - Наприклад, про результати такої програми у військово-промисловому комплексі, до виконання якої залучено понад 130 харківських підприємств, сьогодні відомо усім. Вона дозволила у рекордні строки відродити галузь та озброїти армію сучасною технікою. За три роки вдалося відновити те, що цілеспрямовано руйнувалося попередні двадцять».

Також Юлія Світлична відзначила великі корпоративні інвестиційні проекти, що спрямовані на модернізацію цілих галузей економіки та розробляються національними компаніями разом із міжнародним бізнесом та фінансовими організаціями.

«Саме до таких програм минулого року долучились провідні підприємства енергомашинобудування за підсумками Харківського міжнародного економічного форуму та урядової наради, яка також відбулась у Харкові. Загальна вартість підписаних угод – близько 6,5 млрд грн. Передусім, вони спрямовані на модернізацію атомної та гідроенергетики України та забезпечують роботою близько 40 тисяч працівників у Харківській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій та інших областях України на найближчі 5 років», - повідомила голова облдержадміністрації.

Вона наголосила: «Аналогічні програми також назріли у транспортній, дорожній та інших галузях, де є потреба у великих обсягах будівництва, технічному переозброєнні та модернізації».

Повна версія інтерв’ю