Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’яни успішно виступили на чемпіонаті України зі стрільби з лука

Харків’яни успішно виступили на чемпіонаті України зі стрільби з лука

Змагання серед дорослих та юніорів відбулись у Сумах. Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

Першими медалі розіграли представники класичного лука. Збірна Харківської області здобула на цих змаганнях 3 золоті, 1 срібну та 3 бронзові нагороди. Двічі на найвищу сходинку п’єдесталу пошани підіймався Заслужений майстер спорту України Віктор Рубан, який виграв особисті змагання серед чоловіків, а також разом з Дмитром Ловчиковим та Олексієм Дубиком завоював золоту медаль у командних змаганнях зі стрільби з класичного лука серед чоловіків. Також чемпіоном України став Микита Кравчук, який переміг в особистих змаганнях серед юніорів.

Успішний виступ харківських «класиків» продовжили і представники блочного лука. На їх рахунку були 1 золота, 3 срібні та 2 бронзові медалі.

В особистих змаганнях серед чоловіків чемпіоном України став Олександр Соколов. У фіналі харків’янин з рахунком 143:141 переміг суперника з Львівської області Богдана Кіщака.

Срібною призеркою чемпіонату в особистій стрільбі з блочного лука серед жінок стала харків’янка Юлія Курсіна, яка у фіналі поступилася 141:143 киянці Вікторії Д’яковій. Також Юлія Курсіна разом з Оленою Борисенко та Ольгою Лаптій завоювала срібну медаль у командних змаганнях серед жінок. У фіналі харківські лучниці поступилися 228:229 суперницям з Києва.

Ще одну срібну медаль здобула юніорська команда Харківської області. Данило Кізім, Андрій Ким та Максим Богатиренко в боротьбі за «золото» програли з рахунком 204:221 команді Києва.

Бронзовими призерами чемпіонату України в блочному луку стали: Олена Борисенко (особисті змагання серед жінок), Марина Сакара, Діана Мурашко і Віра Охотська (командні змагання серед юніорок).

Таким чином, спільними зусиллями з чемпіонату України харківські лучники повернулися з 4 золотими, 4 срібними та 5 бронзовими нагородами.

Чемпіонат у Сумах був етапом формування та підготовки збірної України до чемпіонату світу, що з 13 по 19 лютого відбудеться в США.