Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Еліна Світоліна змагатиметься в чвертьфіналі «Australian Open»

Еліна Світоліна змагатиметься в чвертьфіналі «Australian Open»

Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

Четверта ракетка світу - харків’янка Еліна Світоліна - стала першою українською тенісисткою, якій вдалося вийти в 1/4 фіналу одиночного жіночого розряду відкритого чемпіонату Австралії.

В австралійському Мельбурні з 10 по 28 січня проходить перший у цьому році один з турнірів Великого Шолому – «Australian Open». Участь у ньому бере і перша ракетка України Еліна Світоліна, яка вже успішно досягла чвертьфіналу.

На своєму шляху Еліна здолала сербку Івану Йорович з рахунком 6:3, 6:2, потім - чеську тенісистку Катерину Синякову 4:6, 6:2, 6:1, а у третьому колі - юну киянку Марту Костюк 6:2, 6:2. В 1/8 фіналу харків’янка без зайвих труднощів перемогла 6:3, 6:0 ще одну представницю Чехії Денісу Аллертову та вперше в своїй кар’єрі вийшла до чвертьфіналу «Australian Open», тим самим також встановивши новий рекорд українського тенісу. До цього жодній українці в одиночному розряді не вдавалося пробитися до цього раунду відкритого чемпіонату Австралії.

Загалом Еліна Світоліна втретє зіграє в чвертьфіналі турнірів Великого Шолома. До цього вона двічі грала на цій стадії на «Ролан Гаррос».

Суперницею Еліни в чвертьфіналі «Australian Open-2018» стане бельгійка Еліза Мертенс (37-а ракетка світу), матч проти якої відбудеться 23 січня. З цією тенісисткою Еліна вже зустрічалася в минулому році на турнірі WTA в Стамбулі. Перемога тоді була за харків’янкою - 6:2, 6:4.