Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Еліна Світоліна розпочала рік з перемоги в Австралії

Еліна Світоліна розпочала рік з перемоги в Австралії

Перша ракетка України - харківська тенісистка виграла трофей в одиночному розряді на турнірі категорії WTA Premier, який з 31 грудня по 6 січня відбувся в Брісбені.

На шляху до титулу Еліна Світоліна здолала п’ятьох суперниць, у тому числі двох - з ТОП-10 світового рейтингу.

Стартувавши з впевненої перемоги 6:2, 6:4 над Карлою Суарес-Наварро з Іспанії, в наступному раунді Еліна з рахунком 6:3, 6:2 вибила з подальшої боротьби хорватську тенісистку Ану Конюх.

У напруженому чвертьфіналі харків’янка зустрілася з представницею ТОП-10 світового рейтингу Йоханою Конта з Великобританії. Перший сет був за британською тенісисткою (6:1), перемогу в другому вирвала українка (7:6). А у третьому, за рахунку 3:2 на користь Еліни, Конта відмовилася від продовження боротьби.

Наступною суперницею українки стала екс-перша ракетка світу, переможниця тогорічного турніру в Брісбені чешка Кароліна Плішкова. Двобій завершився перемогою Еліни Світоліної з рахунком 7:5, 7:5. Таким чином харків’янка взяла реванш у Кароліни за поразку в півфіналі цього турніру в 2017 році.

У фіналі цьогорічного турніру Еліна Світоліна зустрілася з представницею Білорусі Олександрою Соснович та, розгромивши суперницю з рахунком 6:2, 6:1, здобула свій десятий за рахунком титул WTA у кар’єрі та четвертий за рахунком трофей на турнірах WTA Premier.

Крім того, завдяки перемозі в Брісбені, Еліна змогла повернутися на четверте місце в світовому рейтингу WTA та саме під цим номером буде сіяна на «Australian Open», який стартує 15 січня. Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.