Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області придбають приміщення для двох дитбудинків сімейного типу та житло для дітей-сиріт. Юлія Світлична

В області придбають приміщення для двох дитбудинків сімейного типу та житло для дітей-сиріт. Юлія Світлична

За інформацією голови ХОДА, на ці цілі виділили 11,1 млн грн. Відповідні зміни 21 грудня внесли до обласного бюджету на позачерговій ХIV сесії обласної ради VІІ скликання.

«Вперше за останні декілька років держава виділила фінансування для придбання спеціального житла для дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування, а також для придбання приміщень для дитячих будинків сімейного типу, - відзначила Юлія Світлична. - У Харківську область спрямовано понад 11 млн грн для придбання 18 квартир та приміщень для двох будинків сімейного типу. Вони будуть розподілені по чотирьох районах Харківщини. Сподіваємося, що ця робота буде підтримана і надалі».

Так, за рахунок коштів субвенції з державного бюджету приміщення для функціонування дитячих будинків сімейного типу придбають у Красноградському та Зміївському районах, що дасть можливість влаштувати 14 дітей. Квартири соціального призначення для дітей-сиріт будуть придбані в Зміївському, Первомайському та Харківському районах.

«Наша головна мета – зменшити ризики потрапляння дітей до інтернатів, натомість – влаштувати їх до будинків сімейного типу. Ми намагаємося дати можливість дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, бути влаштованими в родину, виховуватися саме в сімейних умовах, - зазначила голова ХОДА. – Прийняті зміни також сприятимуть забезпеченню соціальної підтримки дітей після досягнення ними повноліття».

Більше фото