Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові презентували першу українську книгу з доповненою реальністю

У Харкові презентували першу українську книгу з доповненою реальністю

У презентації нового видання «Аліси в країні див» Льюїса Керролла, яка відбулася 15 грудня в Обласному палаці дитячої та юнацької творчості, взяла участь голова ХОДА Юлія Світлична.

Ілюстратором книги стала відома українська художниця - харків’янка Євгенія Гапчинська. Малюнки в книзі оживають завдяки використанню спеціального мобільного додатка, і маленькі читачі можуть побачити міні-мультфільми.

Такий формат книги, на думку Юлії Світличної, зможе зацікавити дітей у літературі.

«У сучасному світі, коли в кожного є мобільні телефони та інші гаджети, які відкривають доступ до будь-якої інформації, все менше людей звертаються до книжок. Але книга залишається найкращим джерелом пізнання, яке формує особистість. Сьогодні ми презентуємо унікальну книгу, створену з використанням технології доповненої реальності. Такі технології зможуть зацікавити дітей у читанні та дозволять розширювати їхній кругозір», - зазначила Юлія Світлична.

Голова ХОДА також зауважила, що у разі, якщо така технологія зацікавить дітей, її варто буде застосувати у розробці сучасних підручників для школярів.

«Ми робимо все для того, щоб мотивувати малечу навчатися. Це лише перший крок. Новітні технології потрібно застосовувати у навчанні», - сказала Юлія Світлична.