Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА привітала переможців мовно-літературного конкурсу імені Шевченка

Голова ХОДА привітала переможців мовно-літературного конкурсу імені Шевченка

Четверо школярів та студентів Харківщини отримуватимуть стипендії Президента України.

Перемогу в VII Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка здобули 5-класниця Харківської гімназії №6 Дарина Булуй, 7-класниця ЗОШ № 126 Поліна Берест, учень Центру професійно-технічної освіти Джамалдій Алатаєв та студентка філфаку ХНУ ім. В.Н. Каразіна Владлена Тишкевич.

«Мені приємно, що в Харкові є талановита, енергійна молодь, яка своїм прикладом доводить, що любить Україну, - сказала голова ХОДА під час зустрічі з переможцями. – Ви досягаєте результатів та надихаєте своїм прикладом інших».

Юлія Світлична також запропонувала учням і студентам розглянути можливість надалі долучитися до роботи в держслужбі. Керівник області подякувала вчителям і батькам переможців, які допомогли їм досягти результату.

7-класниця Поліна Берест відзначила, що своєю перемогою здебільшого завдячує мамі – вчительці української мови та літератури.

«Переважно мене готувала мама, вона вкладала в мене багато своєї праці та знань, тож я боялася її підвести», - зізналася Поліна.

Дарина Булуй, у свою чергу, відзначила допомогу викладача української мови та літератури гімназії № 6.

«Я з третього класу почала брати участь в українських конкурсах з літератури та мови, мені допомагала моя вчителька. Я люблю українську мову та літературу і дійсно відчуваю ці вірші», - розповіла Дарина.

Протягом року школярі отримуватимуть стипендію Президента України в розмірі 1200 грн щомісяця, студенти – по 2200 грн на місяць.

«Сподіваюся, що наступного року в нас буде ще більше переможців, - зазначила Юлія Світлична. - Талановита молодь у нас є не тільки в обласному центрі, але й у селах. Зараз ми разом з урядом впроваджуємо освітню реформу. Принцип опорної школи дозволяє укріплювати матеріально-технічну базу та закупати для шкіл нове обладнання, що робить процес навчання цікавим і сучасним».

Довідка. У Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка беруть участь учні 5 – 11 класів, професійно-технічних навчальних закладів та студенти ВНЗ. У 2017 році переможцями фінального (всеукраїнського) етапу конкурсу стали 10 школярів, 3 учні ПТНЗ та 7 студентів Харківщини. Стипендії Президента України отримують 39 переможців фінального етапу конкурсу, які набрали найбільшу кількість балів (відповідно до підсумкових протоколів). 

Більше фото