Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області пройшов Всеукраїнський тиждень права

У Харківській області пройшов Всеукраїнський тиждень права

Цей захід проводиться щороку в грудні, починаючи з 2008-го, з метою забезпечення набуття правових знань громадян шляхом акцентування особливої уваги формуванню поваги до права, закону, прав та свобод людини у молоді та учнів.

Голова ХОДА Юлія Світлична затвердила План заходів щодо участі Харківської області у проведенні у 2017 році Всеукраїнського тижня права, спрямованого на формування правової свідомості та підвищення рівня правової культури громадян.

На його виконання працівники Юридичного департаменту обласної державної адміністрації з 4 грудня провели лекції та семінари для учнів КЗ «Обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради», КЗ «Харківська спеціалізована школа-інтернат «Ліцей «Правоохоронець» Харківської обласної ради, ліцею з посиленою військовою підготовкою «Патріот» Харківської обласної ради, Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» та для працівників Харківського обласного відділення (філії) Комітету фізичного виховання та спорту України, КЗ «Харківська обласна Мала академія наук Харківської обласної ради», Державного архіву Харківської області та Українського науково-дослідного інституту вогнетривів імені А.С. Бережного.

Під час лекцій висвітлили аспекти Євроатлантичної інтеграції України, зокрема, співпраці України з Північноатлантичним альянсом та досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства у цій організації, а також розкрили основні питання захисту прав споживачів.

Крім того, розглянули деякі положення цивільного та сімейного права.