Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2018 році бюджет області збільшиться більш ніж у півтора раза. Юлія Світлична

У 2018 році бюджет області збільшиться більш ніж у півтора раза. Юлія Світлична

Голова ХОДА підбила підсумки XIII сесії Харківської обласної ради VII скликання.

Серед основних рішень, які було прийнято депутатами 7 грудня, керівник області відзначила затвердження обласного бюджету та Програми соціально-економічного розвитку регіону на 2018 рік, а також створення Дорожнього фонду Харківщини.

Так, керівник області підкреслила, що обласний бюджет на наступний рік збільшився в 1,5 раза проти бюджету-2017 та склав майже14 млрд грн, що дасть можливість укріпити соціальну та гуманітарну сфери регіону.

«Це є ще одним утвердженням того, що Харківщина має стале економічне зростання та ефективно реалізовує реформи децентралізації, - сказала Юлія Світлична. - Плануємо майже в два рази збільшити фінансування сфери освіти області, майже в півтора раза – сфери фізичної культури і спорту, на 40% буде збільшено фінансування сфери охорони здоров’я». 

За словами керівника області, відповідно до прийнятої Програми соціально-економічного розвитку на 2018 рік, в області буде продовжено реалізацію великих регіональних проектів національного масштабу. Серед них: будівництво метро, великої зали філармонії, сучасного комплексу з перероблення побутових відходів.

«Ми будемо продовжувати низку інших регіональних проектів. Також проводитимуться ремонти шкіл, закладів сфери охорони здоров’я, доріг - відповідно до тих програм, які було сьогодні затверджено депутатами. За ініціативи Президента України Петра Порошенка буде принципово змінено підхід до укріплення сільської медицини. Ми плануємо збудувати наступного року близько 50 сільських амбулаторій, які будуть повністю оснащені необхідним обладнанням для надання якісних медичних послуг населенню», - підкреслила голова ХОДА.

У регіоні продовжуватиметься й робота зі створення опорних шкіл та будівництва фізкультурно-оздоровчих комплексів.

«Будемо робити все задля того, щоб розвивати область та зміцнювати її соціально-економічне становище», - підсумувала Юлія Світлична.

Також вона відзначила, що створення обласного Дорожнього фонду дозволить ще додатково активізувати ремонти та реконструкції шляхів у області. Цього року було відремонтовано низку доріг, на які до цього не звертали уваги по 30 – 40 років. Завдяки створенню фонду, в 2018-му додатковий акцент буде зроблено на приведенні до ладу доріг місцевого значення.