Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На надання грошової допомоги жителям Балаклії виділили додаткові 5,6 млн грн

На надання грошової допомоги жителям Балаклії виділили додаткові 5,6 млн грн

Відповідні зміни внесли до обласного бюджету 7 грудня в ході XIII сесії облради VII скликання.

Кошти підуть на надання адресної грошової допомоги мешканцям міста Балаклія, чиє житло постраждало під час НС на 65-му військовому арсеналі. Як повідомили у Департаменті соціального захисту населення ХОДА, раніше виділених 30 млн грн виявилося недостатньо. Понад 430 заяв про надання грошової допомоги залишалися без розгляду.

«Деякі сім’ї потребують цієї допомоги. При першому обстеженні в їх домівках не було враховано зруйновані балкони, лоджії тощо. Також є сім’ї, які тільки повернулися до міста, вони також потребують допомоги, - пояснив голова Балаклійської РДА Степан Масельський.  – Ми звернулися до голови ХОДА Юлії Світличної з проханням про виділення додаткових коштів. І ми були почуті».

Також, згідно зі змінами до бюджету, додаткові 6 млн грн спрямують на одноразову виплату мешканцям Харківської області, які опинилися в складній життєвій ситуації.

«Переважно жителі області звертаються з проханням надати кошти на лікування. Ми видали матеріальної допомоги на 30 млн грн, до кінця року в нас залишається ще 4 млн грн. Але для того, щоб задовольнити потребу всіх заявників, до кінця року нам потрібно ще 20 млн грн. Давайте дивитися реально на можливості бюджету. Ті кошти, які сьогодні виділяються, - 6 млн грн - це реальні кошти, які підуть на допомогу нашим мешканцям. Лікування дороговартісне, і ми повинні їх виділити», - зазначив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.

Більше фото