Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Штаб мобільного реагування на порушення прав землевласників розглянув ситуацію на Краснокутчині

Штаб мобільного реагування на порушення прав землевласників розглянув ситуацію на Краснокутчині

Засідання штабу 5 грудня відбулося під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

У ході чергового засідання оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів підбили підсумки роботи за минулий тиждень і розглянули інформацію щодо нових звернень.

Наразі спеціалістами відпрацьовуються два звернення стосовно незаконного використання земельних ділянок у Красноградському та Харківському районах. За 12-ма зверненнями, що були опрацьовані штабом, факт рейдерства не підтверджено. За деякими з них продовжують працювати правоохоронні органи та фахівці Держгеокадастру.

Окрім того, до оперативного штабу надійшла інформація про порушення у земельній сфері, що відбуваються у Краснокутському районі.

«Мова йде про земельні ділянки на шести масивах. З 1993 року визначені власники, які мають право постійного користування земельними ділянками. Але нещодавно землю віддали новим власникам, і 200 осіб, які користувалися нею всі ці роки, залишилися без своїх ділянок, - сказав Марк Беккер. – Ніхто не має права займати ці ділянки. Потрібно навести лад. Ситуація, дійсно, складна, але ми повинні розібратися».

Перший заступник голови ХОДА дав доручення представникам Держгеокадастру зібрати повну інформацію стосовно ситуації та надати її в ході наступного засідання штабу.

Нагадаємо, Марк Беккер запропонував проводити засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників у районах області.

Штаб був створений розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної. Головною метою діяльності штабу є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії щодо протиправного захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщає діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів.

До складу штабу увійшли представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби і Держгеокадастру області.

Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.