Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині обговорили питання жіночого підприємництва

На Харківщині обговорили питання жіночого підприємництва

Співорганізатором зустрічі у форматі бізнес-кафе виступив Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА.

Захід відбувся 30 листопада за участю Export Promotion Office при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України та платформи SheЕxports у рамках Канадсько-українського проекту CUTIS.

Жінки-власниці та керівники бізнесу з експортно орієнтованих галузей економіки Харківщини обговорили наявні бар’єри, виклики та шляхи реалізації підприємницького потенціалу, аспекти інтернаціоналізації товарів малого та середнього бізнесу регіону.

12 жінок серед тих, які взяли участь у заході, є постійними слухачами освітнього проекту «Абетка експортера».

«У своїй діяльності наш структурний підрозділ приділяє значну увагу підтримці малого та середнього бізнесу, зокрема, започатковано проект «Абетка експортера», в рамках якого проведено 6 безкоштовних семінарів, оновлюється інформація дайджесту виставкових заходів, що відбуваються за межами території України, опубліковано серію матеріалів про імпортні потреби у товарах країн-партнерів України, ринки яких перебувають у фокусі розвитку Експортної стратегії України», - зазначила директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Вікторія Белявцева.

Після семінару всі учасниці отримали примірник практичного посібника з експорту до Канади I CAN Export.

Довідка. Канадсько-український проект з підтримки торгівлі та інвестицій (CUTIS) – це 5-річна (2016-2021) ініціатива Уряду Канади, спрямована на зменшення бідності в Україні шляхом нарощування експорту з України до Канади та інвестицій з Канади до України.

Офіс з просування експорту є консультативно-дорадчим органом при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, який було створено як «єдине вікно» допомоги українським експортерам у виході на іноземні ринки шляхом розвитку експортних компетенцій українського бізнесу, промоції українських товарів та послуг за кордоном, допомоги в налагодженні співробітництва та партнерства між українським та закордонним бізнесом.

Платформа SheExports – ініціатива для підтримки українських жінок-підприємців, керівниць з питань міжнародної торгівлі та експорту, активних учасниць міжнародних жіночих мереж, що координується та реалізовується Офісом з просування експорту. Ідейною натхненницею Платформи виступає Наталя Микольська, торговий представник України – заступник міністра економічного розвитку і торгівлі.