Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2018 році в області прогнозують зростання промисловості на 3% і середньої зарплати - до 7520 грн

У 2018 році в області прогнозують зростання промисловості на 3% і середньої зарплати - до 7520 грн

Такі показники внесено в проект Програми економічного та соціального розвитку Харківської області на 2018 рік.

Проект цієї програми, а також обласного бюджету на 2018 рік розглянули на засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону і міжнародного співробітництва. Засідання пройшло під керівництвом голови комісії - глави ХОДА Юлії Світличної 29 листопада.

Підбиваючи підсумки виконання обласної програми соціально-економічного розвитку в 2017 році, заступник директора Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Олександр Лукашов зазначив, що всі ключові планові показники розвитку регіону перевиконуються. Також істотно збільшилася кількість об'єктів, які фінансуються в рамках програми: за 3 останні роки - в 3,5 раза.

«Якщо в 2014 році це було 32 об'єкти, зараз (за даними за 9 місяців 2017 року) - 115. За підсумками року вийдемо на 160 - 170 об'єктів. Є база розвитку на 2018 рік», - зазначив Олександр Лукашов.

Проект програми на 2018 рік заступник директора департаменту назвав «амбітним, але реалістичним».

«Бачимо підстави для продовження зростання, в тому числі в промисловості. За оптимістичним сценарієм бачимо зростання на рівні 3%. Що стосується середньої зарплати, плануємо вийти на 7520 грн», - навів дані Олександр Лукашов.

Для фінансування в рамках програми соцекономрозвитку пропонуватимуть близько 450 об'єктів, з яких 133 - першочергові.

У ході засідання комісії директор Департаменту фінансів ХОДА Сергій Овсянніков також поінформував депутатів обласної ради про зміни, які планують внести до обласного бюджету 2017 року, та про проект бюджету на 2018 рік, який поки що планують прийняти в захищених статтях.

«Він передбачатиме дохідну частину на базі чинного законодавства, у видатковій частині будуть передбачені видатки лише по обов'язкових виплатах: зарплата, харчування, медикаменти. Закладена нова мінімальна заробітна плата. Тільки захищені статті - без коштів на капітальні витрати», - пояснив Сергій Овсянніков.

Більше фото