Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Дня Гідності та Свободи в Харкові презентували фільм «Ловець душ»

До Дня Гідності та Свободи в Харкові презентували фільм «Ловець душ»

В основу кінострічки покладено життєпис відомого харківського філолога та священика, духівника Харківського Євромайдану - отця Віктора Маринчака.

Прем’єрний показ стрічки зібрав 21 листопада в кінотеатрі ім. О. Довженка активістів Харківського Євромайдану, керівництво області, представників громадських організацій та волонтерів.

«Дуже символічно, що прем’єра фільму відбувається саме сьогодні – у День Гідності та Свободи. І справа не тільки в тому, що і герой фільму, і його автор були активними учасниками Харківського Євромайдану, але й у самій тематиці стрічки, що спонукає до роздумів та дискусії про справжню свободу та непростий шлях до неї», - відзначив заступник голови – керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев.

«Ловець душ» - це не фільм-біографія. На прикладі головного героя він розповідає про шлях до свободи з кліті тоталітарного суспільства.

«Це шлях через покаяння, через пошуки виходу з безвиході в досвіді історії й культури, через припадання до духовних джерел, - розповів продюсер та журналіст фільму Володимир Чистилін. - Герой має знайти альтернативу пануючому способу існування, знайти осередок свободи й можливість опору та зміцнення в свободі та гідності. Це типовий шлях, що готував багатьох до того, щоб людина була здатна стояти непорушно, здобувати свободу і вже не віддавати її».

Після демонстрації стрічки відбулась дискусія з її авторами та головним героєм.