Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Богдан Юдін привіз «золото» чемпіонату світу з кунг-фу

Богдан Юдін привіз «золото» чемпіонату світу з кунг-фу

У змаганнях, які відбулися в місті Ченду (провінція Сичуань, Китай), взяли участь півтори тисячі спортсменів з 57 країн світу.

Спортсмен Харківської федерації ушу (кунг-фу), вихованець Заслуженого тренера України Ігоря Арістова – Богдан Юдін – виступав у складі збірної команди України.

У розділі «комплекси без зброї» Богдан виконав комплекс бацзицюань і з оцінкою 8,8 бала обійшов спортсмена з США Аспена Шена і латиша Деніліса Кірджесінса, які з оцінкою 8,72 бала розділили другий результат, третім став індонезієць Махаммад Рафід Аруокісімо з оцінкою 8,68 бала.

Другим виступом харків'янина в розділі «комплекси з довгою зброєю» став комплекс з алебардою – пудао. Тут Богдан Юдін з оцінкою 8,81 бала поступився три сотих бразильцеві Мігелю де Оліверо (8,84) і обійшов спортсмена з Південно-Африканської Республіки Гарліна Гланзбеку (8,77).

«Це були перші для Богдана змагання такого рівня, але треба сказати, що він наполегливо йшов до цієї перемоги, - розповідають в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА. – Його успіх спирається на справжні китайські методики триразового чемпіона Китаю Чи Цзяньвеня. Варто також відзначити, що чемпіонат світу обслуговувала тільки китайська суддівська бригада, і їх оцінки можна зі сто відсотковою впевненістю назвати об'єктивними».

У грудні Богдан Юдін разом з командою Харківської області візьме участь у Кубку України з ушу в місті Львів.