Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Коштом екологічного фонду для районів області закупили сміттєвози і оновили очисні споруди

Коштом екологічного фонду для районів області закупили сміттєвози і оновили очисні споруди

17 листопада на селекторній нараді в ХОДА обговорили хід наповнення екологічного фонду та оформлення дозвільних документів підприємствами регіону.

Відкриваючи нараду, директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрій Тимчук зазначив: керівництво області тримає на контролі процес оформлення місцевими підприємствами дозвільних документів у сфері екології. Андрій Тимчук нагадав, що ці документи є підставою для нарахування екологічного податку, основна частина якого залишається в регіоні: 55% - в обласному бюджеті, 25% - у районному, і 20% коштів надходять до держбюджету.

«Всі райони повинні бути зацікавлені в збільшенні наповнення екологічного спецфонду, - сказав Андрій Тимчук. - Зверніть увагу, що в цьому році до обласного бюджету було розподілено 80 млн грн, 62 млн з обласного екологічного фонду спрямовано в райони. За ці кошти було проведено реконструкцію очисних споруд, придбано сміттєвози і т.д.».

За даними начальника Державної екологічної інспекції в Харківській області Артема Георгіяна, з початку року інспектори перевірили 361 суб'єкт господарювання.

«Порушення з відсутності дозвільної документації поширені досить часто, але є тенденція до їх зменшення. За результатами перевірок розраховано близько 180 фактів завдання шкоди на загальну суму майже 6 млн грн. 13 матеріалів передано до правоохоронних органів і 23 - до судів. Діяльність 13 підприємств припинено», - навів дані Артем Георгіян.