Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом трьох місяців понад 170 мешканців Харківщини стали воїнами-десантниками

Протягом трьох місяців понад 170 мешканців Харківщини стали воїнами-десантниками

У регіоні з серпня поточного року триває комплексна інформаційно-роз’яснювальна робота щодо відбору призовників для проходження служби за контрактом у підрозділах Високомобільних десантних військ ЗСУ.

Так, цього тижня чергову команду новобранців у кількості понад 10 осіб зі збірного пункту Харківського обласного військкомату направлено для проходження служби у 81-й окремій аеромобільній та 25-й окремій повітрянодесантній бригадах.

«По всій області з потенційними десантниками у центрах зайнятості, на підприємствах чи у навчальних закладах періодично зустрічаються офіцери районних військкоматів та офіцери військових частин ВДВ, - розповідає військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін. - Мої підлеглі попрацювали з тисячами осіб, розказали їм про романтику цих елітних військ та пільги, якими користуються їх представники. За три крайні місяці наших старань понад 170 мешканців Харківщини вже стали воїнами-десантникам і ще близько 30 перебувають на етапі прийняття остаточного рішення чи збору документів, необхідних для призову».

За словами офіцерів Харківського обласного військкомату, найбільше бажання приєднатися до когорти воїнів Високомобільних десантних військ виявляють хлопці 20-27 років із сільської місцевості, які тут бачать перспективну професію і стабільність. Приблизно четверта частина від усіх хлопців та дівчат, призваних до військових частин Високомобільних десантних військ Збройних сил України, мають статус учасника бойових дій.