Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Башкирівці відсвяткували повернення із зони АТО 92-ї бригади

У Башкирівці відсвяткували повернення із зони АТО 92-ї бригади

Протягом останнього тижня до Чугуїва прибули близько 3,5 тисячі військовослужбовців однієї з кращих ОМБ сухопутних військ України.

До місця постійної дислокації бригада повернулася після 13 місяців, проведених у зоні АТО. Бойові завдання воїни виконували в Донецькій області – у районі Курахово та Мар'їнки.

Від імені керівника області Юлії Світличної з поверненням додому бійців 92-ї окремої механізованої бригади привітав перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

«У житті будь-якої держави є світлі й темні сторінки. Сьогодні Україна переживає важкі часи, нам необхідно захищати свою територіальну цілісність, свободу та незалежність. Сьогодні ми всі сумуємо про тих, хто не повернувся з боїв. Сьогодні ми пишаємося тим, що в нас є міцна армія. Я глибоко переконаний, що завдяки вам ми захистимо свою Україну», - сказав Марк Беккер.

Він також передав бійцям 92-ї бригади грамоти та подяки ХОДА.

Під час урочистостей на полігоні в Башкирівці військовослужбовці отримали різні нагороди за мужність і героїзм, проявлені під час виконання бойових завдань, а кращі бійці - нові звання та посади. Так, Герой України, командир танкової роти старший лейтенант Василь Божок призначений заступником командира механізованого батальйону.

«Звання Героя України я отримав за виконання бойового завдання в районі Дебальцево в лютому 2015 року. На той момент я був на місці навідника, ми одним екіпажем підбили 3 танки та прикрили відхід наших сил», - розповів Герой України.

Військовослужбовці 92-ї бригади брали участь у багатьох бойових операціях в зоні АТО, починаючи з 2014 року. Серед таких операцій - битва за Іловайськ, бої за Дебальцеве, оборона Щастя, Мар'їнки та Красногоровки. За час перебування в зоні проведення АТО в рядах підрозділу бойовий досвід отримали понад 6000 військовослужбовців, 280 військовослужбовців відзначені державними нагородами. За весь час участі 92-ї ОМБ в антитерористичній операції загинули 48 військовослужбовців, 230 були поранені.